VISIT VESTRE JAKOBSELV

Greater Arctic Moment

Midt i Varanger ligger bygda Vestre Jakobselv, Ánnejohka, Annijoki med sine ca 800 innbyggere. Bygda er en historisk flerkulturell bygd med et sterkt innslag av kvensk/finsk bosettning. 

En av landets beste lakse elver, Jakobselva, har sitt utløp her. Elva er verdt et besøk ikke bare for å fiske, men også som et spennende turområde. Lan dets nordøstligste golfbane finner vi også i Jakobselv og på varme sommerdager kan man sole seg på badestranda og ta en dukkert i Varangerfjorden. Stedet er også et ypperlig utganspunkt både sommer og vinter for fuglekikking og for vandringer i Varangerhalvøya nasjonalpark.


 

Booking.com

FØL DEG VELKOMMEN

Perleturer i Jakobselv

Jakobselv tursti starter på vestsiden av Jakobselva. Hvis du kommer vestfra på E75 tar du av på en grusvei ca 400 meter etter at du har kommet til Vestre Jakobselv. Følg grusveien fra parkeringsplassen til en merket start til stien. Følg stien langs elva opp til Førstefossen. En tur på omlag 3 km tur/retur. Kassen med kodearket er plassert ved Andrefossen. Det er også mulig å gå videre opp til Solvarden, der utsikten ut over hav og landskap er fantastisk. Turen har noe stigning og har på 6-7 km tur/retur. Se kart over perleturer i Vestre Jakobselv her og sjekk ut andre perleturer i Vadsø du kan gå!

Jakobselvkaia Bistro

Jakobselvkaia  benytter seg av kortreiste råvarer ; den legendariske kongekrabben, torsk, andre fiskeslag eller villaks. Kjøttet henter de fra Varangerhalvøya eller Finnmarksvidda. Jakobselvkaia leier også  ut rom som du kan bestille her. Jakobselvkaia tilbyr også en rekke opplevelser og aktiviteter til sine gjester. Besøk Jakobselvkaia og andre spisesteder som Varangertunet og Lille-Chilli på deres Facebooksider. Et lite utvalg av dagligvarer finner du på YX i Vestre Jakobselv som også har gatekjøkken og bakervarer.

Geocatch Vestre-Jakobselv

Lær mer om geocatching og last ned appen her. Tone Hansen Jakola har lagt ut spor ved Vestre Jakobselv kirke som ligger i Vadsø sokn i Varanger prosti. Den er bygget i tre og ble oppført i 1940. Kirken har langplan og 100 sitteplasser. Kirken har vernestatus listeført. Kirka ble innviet sommeren 1940. Under 2. verdenskrig ble den brukt som skole. Den ble restaurert i 1976. Adkomst til stedet som er et velkjent turistmål er via, like ved Lille Chili som ligger synlig når man kommer kjørende inn mot fra både øst og vest. Start geocatching i Vestre-Jakobselv og se om du finner Tones smiley her!

Arctic riviera

På vestsiden av Jakobselva finner du en av Vadsø beste sandstrender der det er mulig å ta et forfriskende bad etter en lang dag i elva eller etter en tur i Jakobselvkaias badstue  Stranda er  yndet sted for lek, moro og vannsport som havkajakk og SUP brett.

Det var finlenderne som slo seg ned i blant annet Vestre-Jakobselv som bringte med seg badstu-kulturen til ruija – Ishavet og vakre og ville Varanger.  Jakobselvkaia tilbyr saunaopplevelser med tilgang til et oppfriskende bad i Varangerfjorden. 

Varanger fuglepark

Fugleflåget, ytterst på pynten av halvøya, er det mest tilgjengelige fuglefjellet i Norge. Det er faktisk bare å parkere bilen ved slutten av veien og spasere i fem minutter, så ser du ned en bratt klippevegg til fuglefjellet. Her hekker 15 000 par krykkjer i en myldrende kakofoni. Teist, alke og skarv finnes også. Også på resten av halvøya er det mye fugl å se. Til sammen observeres det over 50 arter på Ekkerøy. På de langgrunne strendene tripper vadefugler som tjeld, sandlo og fjæreplytt, og på myrene brisker brushanen seg. I gode smågnagerår kan til og med snøugla dukke opp. Når alle disse sommergjestene tar til vett og flyr mot sør, kommer de hardføre, høyarktiske endene fra Øst-Sibir til Varanger, og man kan se de vakre stellerendene og praktærfuglene der de koser seg i det for dem lunkne vannet i Varangerfjorden vinterstid.  Les mer om fuglekikking i Vadsø her. 

Fiskelykke i Jakobselva

Vestre Jakobselv er en av mange flotte lakseelver i Finnmark. Elva har sitt utstpring i fjellområdet og den er lakseførende i 40 km. Det å vandre langs elva er en flott opplevelse. Her er et frodig landskap med alt fra tette skoger til åpent terreng med mektige kulper, der det er mulig å oppleve laksefiskere i aksjon. Eventuelt prøve fiskelykken selv.

Elva har fire fosser og like mange laksetrapper. I tillegg til laks finnes det også sjørøye/sjøørret, ørret og røye i elva. Pris på fiskekort og les mer om elva finner du på nettsidene til Vestre Jakobselv jeger- og fiskeforening.

Varanger Golfpark

Finnmarks første og verdens nordligste 9-hulls bane, banen er godkjent av Norges golfforbund («slopet»). Hos oss kan du spille golf i arktiske omgivelser, på verdens nordligste nihulls golfbane.

 

Fjordfiske og kongekrabbe safari

Jalobselvkaia tilbyr kongrekrabbe safari og fjordfiske. Ta kontakt med Jakobselvkaia for morsomme og spennende aktiviteter og opplevelser her. 

Nasjonal turistveg

Varanger handler om de lange linjene i landskapet, men også om de lange linjene bakover i historien. Varanger er ikke bare en fysisk opplevelse, du vil oppleve en ro langs denne vegen, som er vanskelig å forklare på noen annen måte enn at dette er et sted hvor du føler tida stopper litt opp. Du kjører gjennom bjørkeskog, myrterreng, og et forrevent klippelandskap. Lyset er spesielt, og fuglelivet og faunaen er unik. Relativt lett tilgjengelig finner du fugleslag som du ikke kan se andre steder i verden. Det er ikke bare på grunn av den geografiske plasseringen at Varanger kanskje er den mest eksotiske strekningen. En reise langs vegen til ishavet byr på kontrastfylt natur, hvor månelandskapet ut mot Hamningberg føles som en reise til verdens ende. Les mer om Nasjonal Turistveg Varanger her!

Varangerhalvøyas nasjonalpark

Varangerhalvøya nasjonalpark strekker seg over Varangerhalvøya mellom Syltefjorden og Varangerfjorden. Parken ble opprettet i 2006 for å bevare den mest arktisk pregete del av fastlands-Norge. Her finner man spesielle og unike landformer og avsetninger etter istida, et plante- og dyreliv med østlige og arktiske innslag og et kjerneområde for fjellrev og unike samiske kulturminner. Les mer om Varangerhalvøyas nasjonalpark her!

VESTRE JAKOBSELV@ YOUTUBE

Enquiry for adventures

5 + 14 =

About us

Brand: Visit Varanger
Company: Greater Arctic Moment AS
Address: The Icehouse
Ørtangen 10A, NO-9800 Vadsø
Our team
Contact us

Share This