VELKOMMEN TIL VADSØ

Sommerbyen og fylkeshovedstaden i øst

VELKOMMEN TIL VADSØ

Sommerbyen og fylkeshovedstaden i øst

VELKOMMEN TIL VADSØ

Sommerbyen og fylkeshovedstaden i øst

VELKOMMEN TIL VADSØ

Sommerbyen og fylkeshovedstaden i øst

VELKOMMEN TIL VADSØ

Sommerbyen og fylkeshovedstaden i øst

Åpen, vill, nær, tilgjengelig og vakker. Tiltrekkende rå og uberørt. Slik er Vadsø kommune. Fjorden er den enste østvendte i Norge. En høy himmel med sterke farger speiler seg i havet. Naturen gjør inntrykk og påvirker menneskene som også er åpne, vennlige, ekte og tilgjengelige. Du kan gå til alt. Her er ingen køer, ingen venting.

I ytrebyen finner du den gamle Vadsø-sjela. Små finske saunaer, de slitne gamle sjøbodene, gatenavn som forteller om den gang halvparten av innbyggerne var finske. Vi har alltid vært flerkulturelle, samer, kvener, russere og nordmenn har vært gode til å leve sammen. 

Visit Vadsø er en digital turistinformasjon som vi i GAM* Greater Arctic Moment AS har tatt initiativ til. Her finner du man det meste av det Vadsø kan tilby… og litt til.  Vi har også laget et digitalt kommune kart som du finner på siden når du scroller deg nedover. Vi ønsker deg en god tur til Vadsø og Varanger som vil gi deg og ditt reisefølge minner for livet!

 

Booking.com

UTFORSK VADSØ HELE ÅRET

Slik reiser du til Vadsø med fly, båt, bil eller buss. 

Opplev arktiske eventyr om sommeren  i Vadsø og Varanger.

Vi gir deg fantastiske øyeblikk og minner for livet!

Opplev arktiske eventyr på vinterstid i Vadsø og Varanger.

Vi gir deg fantastiske øyeblikk og minner for livet!

De I Vadsø finner man en variert utvalg av butikker og spesialbutikker. En tur innom bruktbutikken «Det Hvite Hus» er obligatorisk ved et besøk i Vadsø, men her finner du kaffebarer, treningstudioer, Arves sykkelverksted, til «Kramstua», Kooperativet kulturscene til vanlige dagligvare butikker. 

Vadsø har en lang og rik badstutradisjon og var tidligere kjent som Norges badstuhovedstad. Desverre er badstukulturen i dag godt gjemt i den private sfære. Det er flere gode krefter som arbeider med å bringe tilbake den offentlige badstuen tilbake til byen og folket. 

Varanger er Norges ytterpunkt i nordøst. Området er omgitt av Barentshavet, og har en flora og fauna som ellers er sjelden i Norge. Den geografiske nærheten til riksgrensene har formet Varanger til et samfunn som i dag har en unikt sammensatt befolkning. Museet dokumenterer og formidler den flerkulturelle historien i Norges nordøstligste grenseområde.

Hver sommer i uke 32 braker det løs med en av Nord-Norges aller viktigste festivaler. Varangerfestivalen er det største og mest kjente arrangementet i Vadsø. Festivalen samler både lokalbefolkning og tilreisende. I Vadsø arrangeres det Kvænfestival, Oktoberfestival og andre musikk og kulturarangementer.

Varanger er et av Norges mest attraktive områder for fuglekikkere fra hele verden. I Vadsø er det mange gode steder og se eller fotografere fugl. Som gjest i naturen er det viktig å huske på å ta hensyn til dyrelivet. 

Vadsøya er lett tilgjengelig turområde full av spor fra forskjellig epoker i Vadsøs historie med kulturminner fra eldre og nyere tid. Dr finnes også våtmarksområder og hekkeområder for sjeldne polare og østlige fuglearter spsielt ender og vadefugler. 

I Vadsø og øvrige Varanger finnes det utallige gode fiskeelver og – vann, samt et rikt fjordfiske. I Vadsø finnes Jakobselva og Skallelva. Reglement om fiske kan du lese på Fefos nettsider her.

Vadsø har et godt og lett turterreng som passer for både korte og lengre fotturer. Her finnes både merkede turløyper tilrettelagt for deg som vil oppleve det vakre naturlandskapet.  Les mer om ulike perleturer i Vadsø med kartløsning her!

Ekkerøy er et av de eldste fiskeværene i Finnmark. Mens det tidligere var en utpreget gammel samisk bosetting langs Varangefjorden, var kkerøy blant de «nye» bygdene. Her drev man typisk kombinasjonsdrift med fiske og jordbruk. 

Midt i Varanger ligger bygda Vestre Jakobselv, Ánnejohka, Annijoki med sine 800 innbyggere. Bygda er en historisk flerkulturell bygd med sterkt innslag av kvensk/finsk bosettning. En av landets beste lakseelver, Jakobselva, har sitt utspring her. Elva er verdt et besøk ikke bare for å fiske, men også som et spennende turområde.

En av verdens nordligste ni-hulls golfbaner ligger 15 kilometer vest for Vadsø sentrum. Varanger Golfpark er en utfordrende golfbane med en uformell atmosfære. Her kan du spille golf døgnet rundt i den lyse årstiden. I mørketiden spiller vi golf på blant annet Peeble Beach på vår Golfsimulator i Vadsø sentrum. 

I hele Vadsø kommune finner du gode og morsomme foto motiver. Flere plasser kan du se gatekunst, veggmalerier og se skulpturer fra ulike tidsepoker. Vadsø høyeste historiske installasjon er luftskpismasta på Vadsøya kulturpark et annet populært fotomotiv er «kule-familien» i Skallelv som ligger lengst øst i kommunen.   

Skallelv er den østligste bygda i Vadsø kommune i Finnmark. Den ligger ved munningen av Skallelva i Varangerfjorden.

Bobil parkering og ladestasjon

Bobilparkering finner man ved Vadsø Fjordhotell på Vadsøya med egen tømmestasjon. Utenfor biblioteket i Vadsø sentrum på Ørtangen er det gratis bobilparkering på naboeiendommen.  Øst for Kiby tilbyr Varanger Panorama bobilparkering med fantastisk utsikt mot Varangerfjorden i sør.  Ved Cirkle K i sentrum finne man også ladestasjon til el.biler.

Varangerhalvøya er Norges største halvøy. Varangerhalvøya nasjonalpark med tilliggende verneområder ble opprettet i 2006. Totalarealet er på hele 2090 km2; nasjonalparken utgjør 1805 km2, landskapsvernområdet 246 km2 og naturreservatet 19 km2. Varangerhalvøya, som er den mest arktisk pregete delen av Fastlands-Norge, har unike verdier i forhold til landskapsformer og kvartærgeologi, plante og dyreliv og samiske kulturminner.

Varanger handler om de lange linjene i landskapet, men også om de lange linjene bakover i historien. Varanger er ikke bare en fysisk opplevelse, du vil oppleve en ro langs denne vegen, som er vanskelig å forklare på noen annen måte enn at dette er et sted hvor du føler tida stopper litt opp. Du kjører gjennom bjørkeskog, myrterreng, og et forrevent klippelandskap. Lyset er spesielt, og fuglelivet og faunaen er unik.

Turist informasjon om Vadsø og Varanger på engelsk. 

VI ER STOLTE VADSØVÆRINGER

VADSØ @ YOUTUBE

Enquiry for adventures

13 + 3 =

About us

Brand: Visit Varanger
Company: Greater Arctic Moment AS
Address: The Icehouse
Ørtangen 10A, NO-9800 Vadsø
Our team
Contact us

Share This