BADSTUBYEN VADSØ

Visit Vadsø

Vadsø har en lang og rik badstutradisjon og var tidligere kjent som Norges badstuhovedstad. Desverre er badstukulturen i dag godt gjemt i den private sfære.

I dag finner du offentlig badstu i Vadsø Svømmehall, men det er også mulighet for å leie badstu med stamp på Sirkkagården. Det er flere gode krefter som arbeider med å bringe tilbake den offentlige badstuen tilbake til byen og folket. Vi tror dette vil være positivt for turismen så vel som for det sosiale livet i byen.

Vadsø har en lang tradisjon med sauna og fellesbad og det var de finske, eller kvenske, innvandrerne seg for drøyt 150 år siden som kom med sine gamle badstutradisjoner. Fellesbading var mer vanlig før folk flest fik sin egen badstu. Folk møttes en gang i uka og tok felles bad. Damer for seg og menn for seg, som regel. Badstua har vært hyppigere brukt i Finnmark enn i resten av landet-
Både i Vestre Jakobselv og på Ekkerøy kan man leie badstu med kort avstand til Varangerfjorden der du kan springe ut og kose deg i det iskalde vannet. Det jobbes aktivt med å etabler en felles badstu ytterst på moloen i Ytrebyen i Vadsø.

ARCTIC SPA @ YOUTUBE

Enquiry for adventures

9 + 11 =

About us

Brand: Visit Varanger
Company: Greater Arctic Moment AS
Address: The Icehouse
Ørtangen 10A, NO-9800 Vadsø
Our team
Contact us

Share This